Archivní víno z let 2000-2009

Začátek nového tisíciletí se nesl ve znamení excelentních francouzských a italských vín s výborným potenciálem zrání. Ať už si chcete na archivním vínu pochutnat dnes, nebo si na jeho otevření rádi počkáte, neuděláte chybu, pokud sáhnete po vyhlášených francouzských vínech z Bordeaux a Burgundska nebo po italských vínech, jako je Barolo, Brunello a Barbaresco

Pokud ale chcete rozšířit svou sbírku vín o skutečnou raritu, sáhněte po takzvaných sladkých speciálech z francouzské oblasti Sauternes. Hrozny téměř každý rok napadá ušlechtilá plíseň Botrytis cinerea, která mění bobule na cibéby a zvyšuje v nich podíl cukru. Vznikají tak vína s vysokou cukernatostí, která své zralosti dosahují po 20–30 letech, nejlepší ročníky dokonce až po 100 letech.


Archivní víno z let 2000–2009 si nejlépe vychutnáte při speciálních příležitostech, jako jsou kulatiny, výročí nebo jiné životní události. Upozorňujeme ale, že dlouhá léta zrání se podepisují na stavu korku, který se při otvírání láhve může lehce rozpadnout a archivní víno tak znehodnotit. Abyste tomu předešli, použijte speciální otvírák na archivní vína.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 8 - 89 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 8 - 89 položek celkem