Barbaresco

Oblast Barbaresco, místo, kde se pěstuje Nebbiolo jako dominantní odrůda, a bezesporu věčný rival vinařské oblasti Barola. Největší vína pocházejí ze svahů s jižní orientací v nepříliš vysoké nadmořské výšce 150-350 m n.m. Pro excelentní polohy se často používají označení sorí a bricco. 

Když se ohlédneme do historie dané vinařské oblasti Barbaresco, tak se dozvíme, že původní postup výroby vína, pozdní sběr, dlouhá macerace a nekonečné zrání v obrovských starých sudech, je na ústupu. Milovníci vína změnili preference a začali vyhledávat vína s ovocitostí a nižším obsahem tříslovin, která příliš dlouho a nakonec marně čekala na dosažení zralosti. 

 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.