Archivní víno z let 1980-1989

80. léta minulého století stála u zrodu výtečných ročníkových vín, která snesou srovnání s excelentními ročníky 1960–1969. Pokud si už dnes chcete pochutnat na vínech vytříbené chuti a vůně, volte vína z méně známých apelací, jako je Saint-Émilion, Graves, Pomerol a Margaux. Jestliže si na otevření lahve rádi počkáte, pak do svého vinného sklípku uschovejte ročníková vína 1988 z Bordeaux, Burgundska a Champagne, která svůj potenciál stále rozvíjejí.  

Pokud ale chcete rozšířit svou sbírku vín o skutečnou raritu, sáhněte po francouzském vínu z roku 1984. V tomto roce zasáhl oblast Bordeaux historicky první cyklón – hurikán Hortense. Sklizně se tak dočkala jen hrstka hroznů, která ale dala vzniknout chutným a především velice vzácným vínům, jež se vyjímají v každé vinařské sbírce.


Archivní víno z let 1980–1989 si nejlépe vychutnáte při speciálních příležitostech, jako jsou kulatiny, výročí nebo jiné životní události. Upozorňujeme ale, že dlouhá léta zrání se podepisují na stavu korku, který se při otvírání láhve může lehce rozpadnout a archivní víno tak znehodnotit. Abyste tomu předešli, použijte speciální otvírák na archivní vína.

 

Stránka 1 z 5 - 49 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 5 - 49 položek celkem