Montalcino

Montalcino bylo až do 70. let minulého století nejchudším městem v jižním Toskánsku. Ve vinařské oblasti Montalcino panuje teplé suché podnebí toskánského pobřeží.

Ve stejnou dobu, kdy Ricasoli objevil ideální recept na Chianti, vymyslel Clemente Santi spolu se svou rodinou (dnes Biondi Santi) model pro víno Brunello di Montalcino. Brunello se smí vyrábět z odrůdy Sangiovese a jejích klonů. Viniční plocha v oblasti Montalcino se v průběhu času neuvěřitelně rozrostla - z pouhých více než 60 ha v roce 1960 na dnešních více než 2000 ha. Červené víno Brunello di Montalcino se projevuje intenzivní rubínovou barvou a téměř vždy vás potěší působivou robustností. 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem