Madeira

Ostrov Madeira ležící v srdci Atlantiku je známý také jako ostrov věčného jara, levád a delfínů. A také stejnojmenného fortifikovaného vína, které vyniká nejen svým ostrovním původem a svou chutí, ale také způsobem výroby. Během kvašení se k vínu přidává alkohol o vysoké koncentraci, takže si výsledný nápoj zachová přirozenou sladkou chuť. Tímto způsobem se ale vyrábí všechna fortifikovaná neboli dolihovaná vína. To zajímavé teprve přijde. V závěrečné fázi se totiž víno zahřívá 45–65 °C. Tím se napodobuje proces, který v dávných dobách vedl ke vzniku jeho popularity – než se dostalo zdejší víno ke břehům kontinentu, sudy s Madeirou rozpalovalo na lodích pálící slunce.

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem